Wil je eens iets anders op brood dan kaas, confituur of charcuterie? Hieronder vind je het hummus recept van Fatima.

Kies eens voor hummus. Hummus is een kikkererwtenpasta en oorspronkelijk afkomstig uit Libanon. Hummus is niet enkel lekker op brood*, maar ook als dip bij rauwkost, zoals wortels, komkommer of paprika bijvoorbeeld. Hummus kan je tegenwoordig kant-en-klaar kopen bij de meeste supermarkten. Maar het is nog lekkerder en gezonder om het zelf te maken.

hummus-recept

Ingrediënten voor het hummus recept van Fatima

1 teentje knoflook, geperst
sap van 1 citroen
1 kop kikkererwten uit blik, zonder velletjes
olijfolie
3 eetlepels tahin (sesampasta)
peper en zout
paprikpoeder
peterselie, fijngehakt

Bereiding van dit hummus recept

  1. Doe de kikkererwten met citroensap, knoflook, flinke scheut olijfolie en de sesampasta in een blender.
  2. Mix tot een smeuïge massa.
  3. Mocht het te droog zijn voeg een beetje water toe.
  4. Schep in een schaaltje en decoreer met olijfolie, paprikapoeder en peterselie.

Extra redenen om van hummus te genieten

Hummus is rijk aan proteïnes. Om die reden kan het goed helpen uw honger  te stillen en bijdragen tot een betere regulering van de suikerspiegel in uw bloed.

Volgens een studie in The New England Journal of Medicine, zou 30 percent van alle hartaanvallen, hersenbloedingen en overlijdens door hartziektes kunnen vermeden worden, bij mensen met een hoog risico, indien ze zouden overstappen op het Mediterraans dieet. Het eten van peulvruchten is een belangrijk onderdeel van dat dieet. Wat zou er dus meer Mediterraans kunnen zijn dan het eten van een peulvruchtenpasta, waarvan de afkomst hoogstwaarschijnlijk Libanon is.

hummus-recept-3

 

Omdat de topactrice Natalie Portman gek is van hummus. Ze heeft in een interview in het blad Vogue verteld dat ze “dagelijks haar lichaamsgewicht in hummus opeet….”. Betekent dit dat indien u elke dag uw gewicht in hummus eet u er zal uitzien als Natalie Portman? We durven het u niet garanderen 🙂

Ziezo, u bent klaar en kan meteen geniet van het resultaat van dit hummus recept.

 

*een eenvoudige tip om een heerlijke (vegetarische) boterham te bereiden: smeer de hummus uit op uw brood, snijdt enkele dunne plakjes van een komkommer en verspreid die over de hummus. U ervaart bij elke beet de combinatie van de verschillende texturen en het contrast tussen de zachte smaak van de kikkererwten en de frisheid van verse komkommer