Deze kleurrijke Marokkaanse salade is hip, heerlijk en gezond.

Ingrediënten voor uw Marokkaanse salade

2 little gems (saladeharten)

2 handenvol rucola

bladpeterselie en muntblaadjes

100 g zwarte olijven

200 g kersttomaatjes

100 g champignons

1 rode paprika

1 gele paprika

1 rode ui

Voor de dressing van uw Marokkaanse salade

4 teentjes knoflook

1 citroen

olijfolie

peper en zout

Voor de croutons

1 Marokkaans (plat) brood

125 g ricotta

verse tijm

Bereiding van uw Marokkaanse salade

  1. Hussel de little gems, de rucola, de bladpeterselie en de muntblaadjes door elkaar.
  2. Doe er de olijven, de kersttomaatjes en de in plakjes gesneden champignons bij.
  3. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes of blokjes. Doe ze bij de salade.
  4. Pel de ui, snijd hem in ringen en doe hem ook bij de salade.
  5. Steek de teentjes knoflook op een ijzeren pen en gril ze boven een gasvlam (of in een hete oven).
  6. Duw dan het vruchtvlees eruit en plet ze met een vork.
  7. Rasp de schil van de citroen (zeste) en pers hem.
  8. Doe de zeste, het citroensap en een flinke scheut olijfolie bij de knoflook en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal het kruim uit het brood en snijd rondjes of vierkantjes uit de korst.
  10. Bestrijk ze met ricotta en bestrooi ze met verse tijm.
  11. Zet ze even onder de hete ovengrill.

Serveer deze Marokkaanse salade met de knoflook-citroendressing en de ricottacroutons.