De Diwan Awards zijn een initiatief van de vzw Divers-city. Deze is actief als promotor voor talenten uit de diversiteit. De visie van deze vereniging is de volgende:

“Er bestaat een kloof tussen het beeld dat over de Belgisch-Marokkaanse gemeenschap wordt uitgedragen en een realiteit die vaak miskend wordt. Een realiteit van hardwerkende burgers, met liefde voor hun nieuwe thuisland of geboorteland waar ze samen-leven met hun medeburgers. De Diwan Awards zijn onze bijdrage aan de rechtzetting van deze perceptie.”

In maart 2016 is Fatima Marzouki bekroond tot vrouw van het jaar in deze Awards.

Diwan-Awards

De Diwan Awards zetten mensen uit de Marokkaans-Belgische gemeenschap in het zonnetje

Binnen de Awards is de categorie vrouw ongetwijfeld de meest elegante categorie van allemaal. In deze categorie worden sterke vrouwen genomineerd, die het verdienen om op deze manier in de bloemetjes te worden gezet. Dit voor hun buitengewone levensverhaal of hun dagdagelijkse inzet.

De Diwan Awards zetten al enkele jaren succesrijke mensen uit de Marokkaanse gemeenschap in België in de bloemetjes. Niet enkel figuren uit de sport- en cultuurwereld, maar ook ingenieurs, artsen, ondernemers en juristen vallen er in de prijzen.

Uiteraard is Fatima super fier op haar bekroning op de Diwan Awards. Zij is een typisch voorbeeld van mensen van Marokkaanse afkomst die keihard werken als ondernemers en op die manier een inspiratie vormen voor talrijke jongeren.