Koken is meer dan mijn passie, het is mijn liefde, mijn leven”, aldus Fatima Marzouki, stichter en bezieler van het kookatelier.

Fatima-kookt

De inspiratiebronnen van Fatima Marzouki

“Rijke en mooie gerechten vol warme smaken, geuren en kleuren. Ik vind het heerlijk om voor de mensen die ik graag zie gerechten klaar te maken waar ze echtvan genieten. Met deze website en tijdens mijn kookworkshops neem ik je gewoon mee in mijn huis en in mijn keuken. Laat ik je zonder schroom meekijken in mijn potten en pannen. Sommige traditionele recepten worden al generaties lang doorgegeven. Ik ontfutselde ze van moeders en grootmoeders bij wie ik ooit aan tafel mocht aanschuiven en wiens heerlijke keuken me telkens weer verraste.

Andere gerechten komen voort uit gesprekken met vrienden en vriendinnen. Soms vertelt iemand me over een gerecht die hij of zij op reis geproefd heeft. En dan probeer ik dat zelf te heruitvinden in mijn keuken. Zo moet mijn vriend Kees al niet meer naar Barcelona voor zijn geliefde gevulde mosselen. Nog andere recepten zijn de favorieten van mijn 4 kinderen en hun vriendjes…. maar worden duidelijk ook gesmaakt door de ouders.

Natuurlijk ligt mijn hart bij de mediterrane keuken en zal je in mijn vleesbrood bijvoorbeeld gekonfijte citroen aantreffen. Ik hou van de mix van culturen die vaak voor verrassende combinaties zorgt.

Wie mijn keuken van binnen uit wil leren kennen, is steeds welkom tijdens een kookworkshop. Wie gewoon kennis wil maken of wat recepten uitproberen, welkom op deze site.”