Marokkaanse recepten van Fatima

Home/Marokkaanse recepten van Fatima
Marokkaanse recepten van Fatima2023-05-17T12:54:37+01:00

Marokkaanse recepten worden doorheen de ganse wereld enorm geapprecieerd vanwege hun variaties, smaak en aroma’s. Marokkaanse recepten zijn het resultaat van eeuwenoude tradities, met roots in de Midden-Oosterse, Berberse en Moorse gastronomie. Fatima geeft u hier, recht uit haar hart, een selectie van haar favoriete recepten. Geniet er van.

Contacteer-title

fatima-portretteam-building events
kookworkshops
catering
traiteur

Fatima Marzouki

Stichter en bezieler van het kookatelier.
Tel: +32 497 447257

Waarom kiezen voor Marokkaanse recepten?

De Marokkaanse keuken wordt beschouwd als één van de belangrijkste keukens in de wereld. Een belangrijke reden hiervoor is haar opmerkelijke diversiteit aan invloeden. In Marokkaanse gerechten vind je – en proef je – werkelijk een lange geschiedenis van kolonisatie en immigratie terug. Van de vele mensen die op de één of andere manier hun culinaire sporen, gewoontes en technieken achtergelaten hebben in Noord Afrika.

Van de oorspronkelijke Berbers tot de Franse kolonisten

De typische keuken van de allereerste bewoners van Marokko, de Berbers, bestaat nog steeds vooral uit gerechten als tajine en couscous. De Arabische invasie bracht nieuwe specerijen, noten en gedroogde vruchten, en de zoete en hartige combinaties die we in gerechten als tajine met dadels en lamsvlees proeven. De Moren introduceerden op hun beurt olijven, olijfsap en citrusvruchten, terwijl de joodse Moren hun geavanceerde bewaartechnieken ingebracht hebben. Die laatste vinden we binnen de Marokkaanse recepten terug in het veelvuldig gebruik van gekonfijte citroen, augurken, enz…

Het Ottomaanse Rijk introduceerde de barbequetechniek (kebabs) in de Marokkaanse gerechten. De Franse kolonisatie, hoewel van korte duur in vergelijking met sommige andere tijdperken, liet een cultuur van cafés, gebak, en zelfs wijn na.

Na verloop van tijd, hebben grote chefs in de keukens van de vier koninklijke steden (Fez, Marrakesh, Meknes en Rabat) gerechten ontwikkeld en geperfectioneerd die elk van deze verschillende smaken en invloeden combineren en mengen.

Verken en ontdek, aan de hand van de Marokkaanse gerechten van Fatima, deze rijke en zeer smakelijke keuken.

En wil je er nog meer over weten, er zelf mee aan de slag gaan onder de persoonlijke begeleiding van Fatima, ontdek dan haar bijzonder leuke kookworkshops.

Go to Top