Deze kleurrijke Marokkaanse salade is hip, heerlijk en gezond.
Ingrediënten voor uw Marokkaanse salade
2 little gems (saladeharten)
2 handenvol rucola
bladpeterselie en muntblaadjes
100 g zwarte olijven
200 g kersttomaatjes
100 g champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
Voor de dressing van uw Marokkaanse salade
4 teentjes knoflook
1 citroen
olijfolie
peper en zout
Voor de croutons
1 Marokkaans (plat) brood
125 g ricotta
verse tijm
Bereiding van uw Marokkaanse salade
- Hussel de little gems, de rucola, de bladpeterselie en de muntblaadjes door elkaar.
- Doe er de olijven, de kersttomaatjes en de in plakjes gesneden champignons bij.
- Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes of blokjes. Doe ze bij de salade.
- Pel de ui, snijd hem in ringen en doe hem ook bij de salade.
- Steek de teentjes knoflook op een ijzeren pen en gril ze boven een gasvlam (of in een hete oven).
- Duw dan het vruchtvlees eruit en plet ze met een vork.
- Rasp de schil van de citroen (zeste) en pers hem.
- Doe de zeste, het citroensap en een flinke scheut olijfolie bij de knoflook en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het kruim uit het brood en snijd rondjes of vierkantjes uit de korst.
- Bestrijk ze met ricotta en bestrooi ze met verse tijm.
- Zet ze even onder de hete ovengrill.
Serveer deze Marokkaanse salade met de knoflook-citroendressing en de ricottacroutons.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.